Trygga din ekonomiska framtid – Fortsättningskurs

Här kan du som ska gå eller har gått utbildningen ”Tryggare ekonomi på äldre dar – fortsättningskurs” ta del av material som kan hjälpa dig att sprida kunskapen vidare. Materialet är uppdelat i före, under och efter kursen för att du som kursdeltagare ska få en tydlig överblick av när materialet är som mest användbart.

Trygga din ekonomiska framtids fortsättningskurs är en kostnadsfri och oberoende utbildning som fördjupar sig inom områden från grundkursen men har även helt nytt innehåll som anpassas efter målgrupp.

Kursen ger kunskap inom en rad ekonomiska områden som bland annat investeringsbedrägerier, jämställd hushållsekonomi och fördjupning inom bankfrågor, familjejuridik och privata försäkringar. Utbildningen ska öka kunskaperna i privatekonomi så att konsumenter gör medvetna val och får en ökad privatekonomisk förståelse. Förhoppningen är att deltagarna i sin tur sprider kunskapen vidare.

Utbildningen arrangeras av Finansinspektionen med föreläsare från bolag/organisationer som är medlemmar i Nationella nätverket för finansiell folkbildning.

Vi utbildar organisationer som sprider kunskaperna vidare (t.ex. kommunanställda, fackliga representanter, föreningar m.fl.). Kontakta oss om ni vill samarbeta.

Före kursen

Trygga din ekonomi - digital snabbkurs i privatekonomi

Fräscha upp dina grundkunskaper genom att gå vår digitala utbildning om privatekonomi på cirka en timme. Här får du baskunskaper inom en rad ekonomiska områden som tas upp i kursinnehållet. Utbildningen är kostnadsfri och fri från reklam.

Efter kursen

Beställ broschyrer

Du som gått Trygga din ekonomiska framtid – fortsättningskurs kan kostnadsfritt beställa våra tryckta broschyrer om privatekonomi.

Podd - Privatekonomi med Finansinspektionen

Vår podd vänder sig till dig som vill veta mer och fördjupa dig i privatekonomiska frågor.

Nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev för informatörer riktar sig till dig som gått någon av våra utbildningar. Klicka på knappen nedan för att prenumerera på nyhetsbrevet.

Använd kursmaterialet

Du som har gått en kurs hos oss kan använda och anpassa kursmaterialet när du sprider kunskaperna vidare. Glöm inte att ange källa.

Kontakt

Amanda Westerström

Projektledare

E-post: amanda.westerstrom@fi.se

Tel: 08-40898207