Spara, investera & låna

Vi har alla olika förutsättningar när det kommer till vår privatekonomi. Men det hindrar oss inte från att ha drömmar och mål om vad vi vill uppnå i framtiden. Här har vi samlat fakta och inspiration som kan hjälpa dig till ett givande sparande oavsett om det är aktier, fonder eller ett mer traditionellt sparande samt vad som är bra att tänka på ifall du någon gång skulle behöva låna.

Broschyrer

Här kan du läsa våra broschyrer Fonder och Spara, investera & låna. Broschyrerna innehåller bara fakta – ingen försäljning!

Trygga din ekonomi – digital utbildning i privatekonomi

Podd

Podden Privatekonomi med Finansinspektionen vänder sig till dig som vill veta mer och fördjupa dig i privatekonomiska frågor. Lyssna på Nationella nätverket för finansiell folkbildnings kansli som pratar med olika experter om att spara, låna, investera, pension, familjejuridik och andra frågor som rör din ekonomi.

Kortfilm om risk

En kortfilm om risk som kan användas i privatekonomisk utbildning. Risk och avkastning hör ihop. Risk innebär att värdet kan minska men också att du kan få en högre avkastning på lång sikt. En film för dig som behöver kunskap om vad risk innebär och hur det påverkar ditt sparande oavsett om det är fonder eller aktier du investerar i.

Kortfilmer om investeringsbedrägerier

Där det finns pengar finns bedragare. Låt dig inte luras. Tänk kritiskt och läs på. Låter det för bra för att vara sant, då är det nog så. Läs mer på fi.se/fejk