Tidningsbilaga ska nå kvinnor med sparkunskap

”Är du chef över dina drömmar?” ”Ta makten över din ekonomi”. ”Därför borde du investera på börsen”. Så lyder några av rubrikerna i Finansinspektionens bilaga som skickades ut i 2 301 exemplar via tidningen Amelia i mellandagarna.

​​​​​​​​​​​​​Tillsammans med tidningen Amelia har Finansinspektionen tagit fram en fysisk bilaga på och en kortare digital artikel som tillsammans kommer att nå minst 12 301 kvinnor runt 42 år. Ambitionen är att peppa kvinnor till ett högre finansiellt självförtroende och väcka deras intresse för investeringar.

Vi vill sänka trösklarna för att spara på börsen, det är i praktiken ganska enkelt och det är ingen hemlig klubb, alla är välkomna, säger projektledare Sofia Tyréus. Hon fortsätter: Kristina som intervjuas i artikeln beskriver att investera på ett fyndigt sätt ”Jag har själv varit dålig på att löneförhandla och kände aldrig att jag kunde få upp min lön ordentligt. Men när jag förstod att jag skulle få samma värdeutveckling på en aktie som killarna fick insåg jag hur bra börsen är om man är tjej” säger Kristina Kamp, Min Pension.

Vi som har jobbat med bilagan