Vårens utbildningar

Nu startar en ny termin fylld av Gilla din ekonomis utbildningar i privatekonomi. Vi träffar bland annat diakonstudenter, medarbetare från organisationen Hela människan och seniorer från några av Sveriges största seniorförbund för att sprida kunskap och verktyg i privatekonomi.

Med kursen Trygga din ekonomiska framtid kommer vi i vår att utbilda en ny målgrupp. Det är studenter vid diakonprogrammet som i sin framtida arbetsroll dagligen kommer att möta människor i ekonomiskt utsatta situationer. Än så länge har vi tre bokade utbildningstillfällen för studenterna i Uppsala och Lund. Vi har även ett inbokat utbildningstillfälle för organisationen Hela människan i maj. Förhoppningen är att vi under året även ska utbilda Folkuniversitetets medarbetare. Senaste utbildningen för Folkuniversitetet hölls 2019 och nu finns det ett behov av en uppfräschning av kunskaperna.

Under hösten 2019 inledde Finansinspektionen ett nygammalt samarbete med fyra seniorförbund och ABF för att stärka äldres kunskaper i privatekonomi. I november 2020 hölls en två dagars kurs för deltagare från förbunden PRO, RPG, SKPF och SPF Seniorerna. Nu är nästa kurstillfälle för ”Tryggare ekonomi på äldre dar” inplanerat. Den 30-31 mars 2022 håller vi utbildningen igen för seniorer från hela landet.

Pensionskunskap för högskolestudenter planeras att genomföras i fysiskt under våren för Högskolan Skövde i mars och för Högskolan Kristianstad i april. Kursen höjer kunskap om pensionsfrågor hos dem som i framtiden kommer ansvara för pensionsfrågor hos arbetsgivarna.

Se vad som är på gång i kalendern!