Seminarium för lärare inledde World Investor Week

Den 5 oktober höll Finansinspektionen i samarbete med Gilla din ekonomi ett seminarium i privatekonomi för hem- och konsumentkunskapslärare och andra lärare som undervisar i privatekonomi på grundskolan.

Tanken med seminariet har varit att vidareutbilda lärare och innehållet anpassades så att kunskaperna kan spridas vidare till eleverna.

Träffen inleddes av Therése Wieselqvist Ekman från Finansinspektionen. Se Thereses presentation här. Vidare pratade Kim Jonsson från Kronofogden om skulder. Se Kims presentation här. Sen pratade Fredrik Pettersson från Konsumenternas Bank-och finansbyrå om bankfrågor och bedrägerier. Se Fredriks presentation här. Därefter pratade Johanna Englundh från Fondbolagens förening om fonder. Se Johannas presentation här. Avslutningsvis informerade Kristina Kamp från Min pension om pension. Se Kristinas presentation här.

Seminariet samordnades av Finansinspektionen och är ett samarbete mellan myndigheter och företag inom nätverket. För frågor kontakta finanskunskap@fi.se.