Från spel till föreläsningar – Det här händer under Money Week 2021

I dag startar Money Week 2021. En global temavecka om privatekonomi för barn och unga. Under veckan görs aktiviteter av företag och myndigheter. Här listas aktiviteter som sker under veckan i Sverige.

Aktiviteter 2021

European Money Week – Money quiz – Tävling som anordnas i hela Europa för ungdomar 13-15 år. Syftet är att öka ungas kunskaper i privatekonomi, matematik, cybersäkerhet och samhällskunskap. Alla högstadieklasser är välkomna att vara med och tävla: www.swedishbankers.se/money-week/

Föreläsningar skolor – Flera aktörer som till exempel Ung privatekonomiUng ekonomi (Swedbank & Sparbankerna), Ekonomipejl (Nordea) och Spendido (Intrum Sverige) anordnar gratis föreläsningar i privatekonomi för skolor runt om i landet.

Öppen föreläsning för högstadie- och gymnasieelever – Den 23 mars klockan 9.00-9.45 livesänder Ung ekonomi föreläsningen “Din ekonomi, din framtid”. Föreläsningen är gratis. Läs mer här!

Tips på sociala medier – Kronofogden och Gilla din ekonomi kommer under temaveckan sprida tips och information på Facebook om hur unga kan ta sig ur och att undvika skuldsättning.

Lansering av nya Pengalabbet – På torsdag den 25 mars släpps en ny version av Pengalabbet, ett undervisningsspel för barn om vardagsekonomi av Ekonomiska museet och Finansinspektionen.

Läs mer om årets aktiviteter och hur du deltar här!