Nu lanseras Trygga din ekonomi – en snabbkurs i privatekonomi

I dag lanserar Gilla din ekonomi tillsammans med Finansinspektionen en kostnadsfri e-utbildning om privatekonomi. Utbildningen är öppen för alla och tar cirka en timme att genomföra.

Genom utbildningen får du baskunskaper inom en rad ekonomiska områden när flera experter från nätverket föreläser om bland annat budget, konsumenträtt, försäkringar, sparande, att undvika bedrägerier, lån, pension och familjejuridik.

Utbildningen riktar sig till dig som möter personer som du kan sprida kunskaperna vidare till eller för dig som vill lära dig mer om privatekonomins olika delar.

Sofia Tyréus, FI

Sofia Tyréus, projektledare på FI har varit med och tagit fram e-utbildningen. Vad hoppas du att utbildningen ska bidra med?

Det känns jättebra att vi kan dela med oss av nätverkets kunskaper till fler än de vi vanligtvis träffar. Tidigare har vi varit fysiskt begränsade av hur många vi möter men nu kan våra fantastiska föreläsare nå ut till fler med sina matnyttiga tips. Förhoppningsvis kan fler inspireras till att engagera sig i sin ekonomi och ta bättre beslut med hjälp av våra verktyg, säger Sofia.

Gå utbildningen här!

Till dig som vill veta ännu mer om privatekonomi finns kompletterande skriftligt material som broschyrer och länktips under fliken Privatekonomi.

Sprid gärna utbildningen vidare!

Samtliga föreläsare från utbildningen. Översta raden från vänster: Sofia Tyréus, FI. Helena Olofsson, Konsumentverket. Kim Jonsson, Kronofogden. Peter Stark, Konsumenternas Försäkringsbyrå. Mellersta raden från vänster: Johanna Kull, Avanza. Arturo Arques, Swedbank. Fredrik Hård, Fondbolagens Förening. Emma Persson, Länsförsäkringar. Nedersta raden från vänster: Fredrik Pettersson, Konsumenternas Bank- och finansbyrå. Kristina Kamp, Min Pension. Marcus Lindenius, Pensionsmyndigheten. Susanne Eliasson, SEB.