Höstens utbildningar

Nu startar en ny termin fylld av Gilla din ekonomis utbildningar i privatekonomi. Vi träffar bland annat svenska kyrkan, budget- och skuldrådgivare, seniorer från några av Sveriges största seniorförbund, samhälls- och hälsokommunikatörer, Riksförbundet för frivilliga samhällsarbetare (RFS) och Folkuniversitetets anställda.

Med kursen Trygga din ekonomiska framtid kommer vi i höst fortsatt att utbilda diakoner som i sin arbetsroll dagligen möter människor i ekonomiskt utsatta situationer. Än så länge har vi två bokade utbildningstillfällen som kommer att hållas digitalt. Vi har även två inbokade utbildningstillfällen för Riksförbundet för frivilliga samhällsarbetare (RFS), ett inbokat utbildningstillfälle för Folkuniversitets anställda och ett utbildningstillfälle för budget- och skuldrådgivare.

Under hösten 2019 inledde Finansinspektionen ett nygammalt samarbete med fyra seniorförbund och ABF för att stärka äldres kunskaper i privatekonomi genom utbildningen Tryggare ekonomi på äldre dar. Vi fortsätter samarbetet i höst med en bokad utbildning i oktober för deltagare från förbunden PRO, RPG, SKPF och SPF Seniorerna.

Nytt för i år är att nätverket, i samarbete med länsstyrelserna och Finansinspektionen utbildar samhälls- och hälsokommunikatörer från hela landet. Samhälls- och hälsokommunikatörerna möter nyanlända och lär ut information och för dialog om det svenska samhället på de nyanländas modersmål.

Se vad som är på gång i kalendern!