Missa inte vår uppdaterade broschyr Fonder

Nu finns Gilla din ekonomis nya uppdaterade broschyr Fonder. I broschyren har vi samlat fakta och inspiration som kan hjälpa dig till ett givande fondsparande och ge dig kunskap och insikter om vad som är bra att tänka på ifall du vill börja investera i fonder.

Broschyren går bland annat in på vad en fond är och varför det kan vara ett bra alternativ för ditt sparande, hur du ska tänka kring risk och riskspridning, vad det finns för olika fonder att välja på, vad du ska tänka på vid val av fond och hur du undviker dyra avgifter.

För dig som är intresserad att lära dig mer om att spara hållbart i fonder finns även ett utökad avsnitt kring detta ämne. Avsnittet tar bland annat upp vad som definieras som hållbart, vilka riktlinjer och krav som finns på fondbolagen och var du själv hittar information om fondernas hållbarhetsstrategier.

Broschyren är framtagen av Finansinspektionen i samarbete med Fondbolagens förening.

För dig som har gått en kurs hos oss, kan du kostnadsfritt beställa våra tryckta broschyrer om privatekonomi för att dela ut dem när du sprider kunskaperna vidare, till exempel via en studiecirkel.