Den här veckan är det World Investor Week

Den här veckan är det World Investor Week (WIW), en veckolång global kampanj med syfte att öka medvetenheten om vikten av kunskap inom sparande och investeringar. Finansinspektionen (FI) samordnar Sveriges deltagande.

Seminarium om bedrägerier för äldre 5 oktober
På onsdag den 5 oktober anordnar nätverket tillsammans med FI ett digitalt kostnadsfritt seminarium om bedrägerier för äldre. Under seminariet ska äldre få kunskap om olika tillvägagångssätt som bedragare använder sig av för att luras, vilka varningssignaler som finns och vad man gör om man har råkat ut för en bedragare.

På seminariet föreläser Polisen, Finansinspektionen och Konsumenternas Bank- och finansbyrå.

Läs mer och anmäl dig här!

Ny uppdaterad broschyr – Spara, investera & låna
Nu finns Gilla din ekonomis nya broschyr Spara, investera & låna. I broschyren har vi samlat fakta och inspiration som kan hjälpa dig till ett givande sparande och även ge dig kunskap och insikter om vad som är bra att tänka på ifall du någon gång skulle behöva låna. Broschyren går bland annat in på hur du kan tänka kring olika typer av sparande, hur du kan välja att investera dina pengar, vilka olika typer av lån som finns och vad som är bra att tänka på innan du lånar.

Läs broschyren här!

Artikel om investeringsbedrägerier
Tisdag 4 oktober publicerar Finansinspektionen en artikel om investeringsbedrägerier på fi.se. Artikeln ger en bild om vad som är aktuellt just inom området bedrägerier, efter en genomgång av ärenden under årets tredje kvartal. Den innehåller även tips på vad man ska tänka på för att inte bli utsatt.

World Investor Week anordnas på initiativ av IOSCO, den internationella organisationen för värdepapperstillsyn.