Vi utbildar samhällskommunikatörer som möter nyanlända

Att komma till Sverige från ett annat land med kunskaper från ett annat ekonomiskt system innebär att kunskaper behöver fyllas på. I samarbete med Centrum för samhällsorientering i Stockholms län (CSO) träffar och utbildar nätverket under våren samhällskommunikatörer – kursledare som utbildar nyanlända.

CSO samordnar kurser i samhällsorientering för nyanlända som bor i kommunerna i Stockholms län. I samhällsorientering lär samhällskommunikatörer ut information och för dialog om det svenska samhället på deltagarnas modersmål.

Första kursen, Privatekonomi del 1, tar upp innehåll som skuldsättning, pension och bankfrågor. Kronofogden, Konsumenternas bank- och finansbyrå, Min pension och Finansinspektionen är med och föreläser.

Therése W. Ekman

Det känns roligt att utbilda samhällskommunikatörer som möter nyanlända och kan vidareförmedla kunskapen på deras modersmål. Det är en grupp som är svår att nå för oss då våra utbildningsprojekt är på svenska.

Therese Wieselqvist Ekman, rådgivare på Finansinspektionen och ansvarig för finansiell folkbildning.

Privatekonomi del 1 genomförs av medlemmar i Nationella nätverket för finansiell folkbildning. Utbildningen samordnas av Finansinspektionen.