Niklas berättar om våra utbildningar framöver

Hösten är i full gång med flera utbildningar för spännande målgrupper. Större delen av våra utbildningar hålls fortfarande på distans under hösten och i nedkortat format. Men vår målsättning är densamma – att sprida kunskap och verktyg i privatekonomi. Vi vill passa på att välkomna Niklas Uppenberg som kommer att vikariera som utbildningsprojektledare för Gilla din ekonomis utbildningar fram till juni 2022.

Hej Niklas! Kul att du är här, hur känns det?

Det känns superkul! Jag vill att fler människor ska koppla en positiv känsla till ämnet privatekonomi och genom kunskap och nya insikter bygga upp ett finansiellt självförtroende. Att nu få möjlighet att arbeta med detta på Finansinspektionen och genom nätverket Gilla din ekonomi är en fantastisk möjlighet.

Berätta lite mer om våra utbildningar framöver. Satsar vi på digitala eller fysiska kurser?

Det är uppenbart att många saknar det fysiska mötet och de givande samtal och diskussioner som uppstår i detta sammanhang. Framöver kommer vi därför i första hand att sikta in oss på att återgå till fysiska utbildningar, men samtidigt erbjuda digitala alternativ som komplement. Viktigast är att så många som möjligt ska kunna delta på kurserna och få ta del av kunskapen.

Vilka målgrupper ska vi utbilda framöver och har vi någon ny spännande målgrupp?

Vi kommer fortsätta rikta in oss på de målgrupper som har direkt kontakt med de grupper i samhället som är utsatta ekonomiskt. Det är till exempel gode män, budget- och skuldrådgivare och andra organisationer som stöttar ekonomiskt utsatta. Planen framöver är även att utbilda högskole-/universitetsstudenter och vi inleder detta genom ett utökat samarbete med Svenska Kyrkan för att utbilda diakonstudenter. Vi tänker att det är fördelaktigt att studenter, vars framtida arbete innefattar att ha kontakt och hjälpa utsatta grupper, kan få denna kunskap med sig redan under studierna.

Du som har gått någon av Gilla din ekonomis kurser och är vidareinformatör kan hitta vårt material på er respektive utbildningssida. Där kan du ladda ner presentationer från utbildningen som du kan använda när du ska sprida kunskapen vidare, till exempel via en informationsträff eller studiecirkel.

Vill du läsa mer om våra utbildningar kan du göra det här!

Se vad som är på gång i kalendern!