Nu lanseras Pengalabbet – ett spel för barn om vardagsekonomi

I dag lanseras Pengalabbet – ett webbaserat spel för att öka barns kunskaper i privatekonomi. Utbildningsmaterialet är ett samarbete mellan Finansinspektionen och Ekonomiska museet.

Pengalabbet går ut på att hantera och ta ansvar för en månadslön. Genom att ställas inför olika val och situationer som uppstår i vardagen får barn reflektera över vad i deras vardag som kostar och hur mycket. De får också en ökad förståelse för att olika inkomst ger olika ekonomiska förutsättningar.

Spelet är anpassat till undervisningen i hem- och konsumentkunskap på mellanstadiet där privatekonomi är en del av läroplanen men passar också för samhällskunskapen. Spelet är gratis, fritt från reklam och kan även användas av föräldrar hemma och av äldre barn.

Sofia Tyréus, projektledare på Finansinspektionen har varit med och tagit fram spelet. Varför har vi tagit fram det här spelet?

Sofia Tyréus, FI

Det är viktigt att barn och unga får kunskaper i privatekonomi och Pengalabbet är ett perfekt verktyg för lärare och föräldrar att på ett lekfullt sätt börja prata pengar.

Spela Pengalabbet på www.pengalabbet.se!

Tidigare har spelet funnits som en app men finns nu enbart som detta webbaserade spel som har uppdaterats och förbättrats.