Året som gått 2020

Gilla din ekonomi har haft ett annorlunda och utmanande år. Under våren tog coronaviruset över världen och vi har behövt ställa om för att kunna fortsätta med våra utbildningar och vår verksamhet. Bland annat har vi övergått helt till digitala kurser och arrangerat vår alldeles första digitala nätverksträff. En ny tillgänglighetsanpassad webbplats har också tagit form under hösten med modernare funktioner och design.

Kurser under året

Under 2020 har vi träffat många olika målgrupper – främst digitalt. Det har varit seniorer från några av Sveriges största seniorförbund, TCO:s förtroendevalda i regionerna och anställda av medlemsförbund, PTK:s förbundsanställda och försäkringsinformatörer, blivande ekonomer och personalvetare och Svenska kyrkan och andra organisationer som stöttar människor i ekonomisk utsatthet. Vi har arrangerat totalt 18 kurser varav 11 varit digitala. 568 personer har utbildats och kan nu hjälpa till att sprida sina kunskaper om privatekonomi vidare.

Vill du läsa mer om våra kurser? Besök fliken utbildningar.

Gilla din ekonomi 10 år

Den 17 mars fyllde nätverket tio år. Sedan start har vi växt från 35 till 90 medlemmar och tillsammans sprider vi kunskap i privatekonomi. Följ oss genom åren för att se vad vi har hunnit med!

Ny webbplats

I november lanserades Gilla din ekonomis nya webbplats. På startsidan finns nu fyra genvägar: nätverk, utbildningar, informatörer och privatekonomi som ska gör det enklare för dig som besökare att hitta det du letar efter. Fliken privatekonomi är ny och har inte funnits på webbplatsen innan. Tanken är att du som vill öka dina kunskaper i privatekonomi enkelt ska hitta och ha möjlighet att ladda ner nätverkets oberoende och gratis utbildningsmaterial som broschyrer, filmer och podcast.

Läs mer om vår nya webbplats här!

Digital nätverksträff

Under året har vi arrangerat en digital nätverksträff med inspirerande föreläsare som diskuterade: Hur lär man barn om pengar ”utan” pengar? Läs med om träffen här och se föreläsarnas presentationer.

E-utbildning i vår

Nytt för nästa år blir bland annat lansering av vår e-utbildning om privatekonomi på cirka en timme. Utbildningen är uppdelad i fyra delar: Budget, betala och försäkra, Spara och låna, Pension samt Familjejuridik. E-utbildningen riktar sig till dig som möter personer som behöver kunskaper i privatekonomi eller för dig som vill lära dig mer om privatekonomins olika delar. Du kommer att hitta den under fliken privatekonomi på Gilla din ekonomis webbplats.

Tack alla ni som sprider kunskaper i privatekonomi och medverkar i nätverket Gilla din ekonomi. Var och en kan vi göra mycket – tillsammans kan vi göra mer!

God jul och gott nytt år!
önskar kansli & programråd

Blandade bilder från året som gått