World Investor Week -Temavecka om sparande och investeringar

I dag startar World Investor Week (WIW). Det är en veckolång global kampanj med syfte att öka medvetenheten om vikten av kunskap inom sparande och investeringar. Finansinspektionen samordnar Sveriges deltagande.

Om sparande och bedrägerier på Facebook

Under veckan skriver Gilla Din Ekonomi egna inlägg med fokus på sparande och investeringsbedrägerier. Följ inläggen på: facebook.com/gilladinekonomi 

Digitala kurser i privatekonomi

Den 13 och 14 oktober arrangerar Gilla Din Ekonomi två digitala kurser i privatekonomi. På tisdag utbildas seniorer från några av Sveriges största seniorförbund, seniorerna sprider i sin tur kunskaperna vidare till andra pensionärer. På onsdag utbildas ett femtiotal representanter från TCO Göteborg, Örebro och Skaraborg som i sin tur sprider kunskaperna vidare på sina arbetsplatser. Båda kurser innehåller information om sparande, investeringar och investeringsbedrägerier. 

Kortfilm om investeringsbedrägerier

I dag, måndag den 12 oktober, släpper Finansinspektionen en kortfilm om vad som är viktigt att tänka på för att inte drabbas av investeringsbedrägerier. Varje år förlorar konsumenter stora belopp till följd av dessa bedrägerier, och antalet anmälda brott ökar. Se kortfilmen på Youtube. Läs mer om investeringsbedrägerier på fi.se/fejk.

Temaveckan anordnas på initiativ av IOSCO, den internationella organisationen för värdepapperstillsyn.