Nu släpps film om tjänstepension för statligt anställda

Nu lanseras en interaktiv film om tjänstepension för dig som är statligt anställd. I den kan du välja och se hur olika val i ditt liv påverkar din tjänstepension och privatekonomi.

Finansinspektionen har tillsammans med Statens tjänstepensionsverk (SPV) tagit fram filmen inom ramen för Gilla Din Ekonomi. På ett enkelt, snabbt och lättillgängligt sätt ska 260 000 statligt anställda få bättre överblick hur olika händelse i livet kan påverka både tjänstepensionen och privatekonomin.

Tjänstepensionen är ett viktigt komplement till den allmänna pensionen och något som de flesta arbetsgivare betalar in till sina anställda, säger Sofia Bjursell som är projektledare på Finansinspektionen. Vi vill uppmärksamma det här på ett lättsamt sätt, ur ett privatekonomiskt perspektiv. Vi börjar där vi står, på det statliga avtalsområdet.

Filmen kommer att spridas av SPV till cirka 250 arbetsgivares intranät inom det statliga avtalsområdet. Tanken är sedan att filmen ska anpassas till de andra kollektiva avtalsområdena.

Är du statligt anställd?
Här hittar du filmen.