En digital kurshöst

Nu startar en ny termin fylld av Gilla din ekonomis kurser i privatekonomi. I höst blir kursupplägget lite annorlunda på grund av den rådande coronapandemin. Vi har ställt om och större delen av våra kurser hålls på distans och i nedkortat format. Men vår målsättning är fortfarande densamma – att sprida kunskap och verktyg i privatekonomi.

Med kursen Trygga din ekonomiska framtid kommer vi i höst att fortsätta utbilda personer som via sitt jobb dagligen möter människor i ekonomiskt utsatta situationer, till exempel medarbetare på Svenska kyrkan. Den annars tvådagars långa kursen komprimeras till en halvdags digitala föreläsningar och deltagarna uppmanas istället till självstudier före och efter föreläsningarna.

Under hösten 2019 inledde Finansinspektionen ett nygammalt samarbete med fyra seniorförbund och ABF för att stärka äldres kunskaper i privatekonomi. I januari 2020 hölls en två dagars kurs för deltagare från förbunden PRO, RPG, SKPF och SPF Seniorerna. Nu är nästa kurstillfälle för ”Tryggare ekonomi på äldre dar” inplanerat. Den 13 oktober håller vi kursen för seniorer från hela landet – även den digitalt.

Sofia Tyréus, FI

Sofia Tyréus, projektledare på Finansinspektionen, berättar om hösten och utmaningarna med att ställa om till digitala kurser:

Det blir en intressant utmaning att vi på Gilla din ekonomi för första gången utbildar digitalt. Tillsammans förbereder och anpassar jag och föreläsarna oss på att använda digitala verktyg och förhoppningsvis har vi tekniken med oss på våra kurser. Det är lika viktigt som alltid, om inte viktigare än någonsin, att konsumenter har goda kunskaper i privatekonomi. Att vi ställer om till en digital höst är en nödvändighet och jag ser fram emot kurserna med våra eminenta föreläsare och engagerade deltagare.

Kursen Pensioner och Försäkring i samverkan med PTK rullar vidare med totalt fem digitala kurstillfällen i höst.

Pensionskunskap för högskolestudenter planeras också att genomföras i digital form under hösten. Kursen höjer kunskap om pensionsfrågor hos dem som i framtiden kommer ansvara för pensionsfrågor hos arbetsgivarna. 

Se vad som är på gång i kalendern ->