Från quiz till högläsning – det här händer under Money Week

I dag den 25 mars startar Money Week 2019. En temavecka om privatekonomi för barn och unga. Under veckan görs aktiviteter av företag och myndigheter. Här listas aktiviteter som sker under veckan.

Aktiviteter 2019

Högstadiet – Money Quiz – tävling som anordnas i hela Europa för ungdomar 13-15 år. Syftet är att öka ungas kunskaper i privatekonomi, matematik, cybersäkerhet och samhällskunskap. Alla högstadieklasser är välkomna att vara med att tävla. Läs mer hos Svenska bankföreningen.

Barn 8-14 år – ”Vi måste prata om pengar” – Filmer med experter inom entreprenörskap, hållbarhet, sparande m.m. som delar med sig av sina bästa ekonomitips till barn och unga. Arrangör är Gimi. Följ uppropet på #vimasteprataompengar, på YouTube eller Instagram.

Gymnasiet – ny statistik om ungdomar–  ny statistik om hur gymnasieelevers ser på sin ekonomiska framtid av Ung Privatekonomi och Fondbolagens förening. Se statistiken här.

Högstadiet – Pensionspizzan – en film om pension anpassad för 13-15 år sprids på sociala medier. Filmen är ett samarbete mellan Alecta, Saco studentråd och KPA. Se filmen här.

Ute på skolor – Ekonomipejl (Nordea), Unga Aktiesparare, Ung ekonomi (Swedbank & Sparbankerna) och Ung Privatekonomi som året om besöker skolor och pratar privatekonomi med högstadie- och gymnasieelever kommer ha extra många föreläsningar.

Förskola – Högläsning – Stadsbiblioteket i Halmstad med Halmstad kommun bjuder in en förskoleklass till högläsning av boken ”Veckan före barnbidraget”, samtal om pengar och pysslar ihop en sparbössa.

Föräldrar – Podd Bibliotekspodden – Budget- och skuldrådgivare Åsa Jacobsson om privatekonomi och barn i Bibliotekspodden den 25 mars. Här kan du lyssna.

Föräldrar – tv-program – Privatekonom Arturo Arques, Swedbank, i inslaget “Lär dina barn hantera pengar” på Nyhetsmorgon TV4. Se inslaget här: tv4.se/nyhetsmorgon