Välkommen till liveseminarium om Svinnrik – 21 mars kl. 16.00
Vi hälsar dig som arbetar som hem- och konsumentkunskapslärare på högstadiet varmt välkommen till ett digitalt liveseminarium om Svinnrik den 21 mars kl. 16.00.
Under seminariet kommer Finansinspektionen och Livsmedelsverket berätta mer om initiativet Svinnrik, dela med sig av fakta kring ämnet och diskutera hur du som lärare kan använda det läromaterial som skickas ut i samband med att temaveckan Money Week börjar den 21 mars.
Seminariet hålls via Zoom 21 mars klockan 16.00. Koppla gärna upp dig lite innan seminariet börjar från kl. 15.50. Tekniska frågor? Kontakta finanskunskap@fi.se
Missa inte heller att anmäla din klass till Svinnrik, då får du som lärare och dina elever förtur till läromaterial och utmaningar på tema privatekonomi och matsvinn som kan användas vid lektioner.
Läs mer om Svinnrik och anmäl ditt intresse här!
Agenda seminarium
16.00–16.05 Inledning – varför Svinnrik?
Niklas Uppenberg, Finansinspektionen
Karin Fritz, Livsmedelsverket
16.05–16.20 Varför viktigt ta hand om maten? – matsvinnets kostnader för klimatet och miljön
Karin Fritz, Livsmedelsverket
16.20–16.35 Att lära sig privatekonomi genom matsvinn
Niklas Uppenberg, Finansinspektionen
16.35–16.45 Info om material, frågestund och diskussion
Niklas Uppenberg, Finansinspektionen
Karin Fritz, Livsmedelsverket
Snabbguide för Zoom
För bästa funktionalitet öppna länken till seminariet i webbläsaren Chrome eller liknande, inte Internet Explorer. Du deltar som åhörare vilket betyder att du inte syns i bild eller hörs i mikrofonen under seminariet, frågor skrivs i Q & A-funktionen eller i chatten.
Så här kopplar du upp dig på seminariet:
1. Klicka på länken ovan för att ansluta till seminariet (öppnas inte webbläsaren när du trycker på länken, håll ner CTRL och klicka på den igen).
2. I webbläsaren som öppnas, skriv in ditt namn och bocka sedan i ”I’m not a robot”.
3. Klicka på ”I Agree” för att fortsätta.
4. Klicka på ”Join Audio by Computer” för att delta och kunna lyssna på de som talar.