World Investor Week

Den 12 oktober 2020 går temaveckan World Investor Week (WIW) av stapeln. Det är en veckolång global kampanj med syfte att öka medvetenheten om vikten av kunskap inom sparande och investeringar.

Temaveckan anordnas på initiativ av IOSCO, den internationella organisationen för värdepapperstillsyn.  Finansinspektionen samordnar Sveriges deltagande.

World Investor Week 2019

Om bedrägerier på Facebook
Under veckan skriver nätverket Gilla Din Ekonomi egna inlägg med fokus på investeringsbedrägerier. Följ inläggen på facebook.com/gilladinekonomi 

Kortfilm om risk
På måndag den 30 september släpper Finansinspektionen en kortfilm om risk som kan användas i privatekonomisk utbildning. Risk är ett grundläggande begrepp inom privatekonomi och för att kunna göra medvetna val behöver konsumenten kunskap om vad risk är. Se filmen på kanalen Finanskunskap Finansinspektionen på Youtube.

Podd om investeringsbedrägerier
På onsdag den 2 oktober släpper Finansinspektionen en poddavsnitt om investeringsbedrägerier. Gäster är Lars Malmström, Finansinspektionen och Lotta Mauritzson, Polisen. Lyssna på avsnittet via Podcaster, Soundcloud, Castbox Podcaster, eller på sidan Podd: privatekonomi med FI.

Mer om World Investor Week ->

IOSCO är den internationella organisationen för värdepapperstillsyn. Organisationen samarbetar med över 100 tillsynsmyndigheter om gemensamma regler för en stabil och välfungerande värdepappersmarknad med ett starkt investerarskydd.