Till toppen

Hem / Utbildningar / Temaveckor / World Investor Week

World Investor Week

World Investor Week (WIW) är en veckolång global kampanj med syfte att öka medvetenheten om vikten av kunskap inom sparande och investeringar. Temaveckan anordnas på initiativ av IOSCO, den internationella organisationen för värdepapperstillsyn. Finansinspektionen samordnar Sveriges deltagande.

Den 4 oktober 2021 gick temaveckan World Investor Week (WIW) av stapeln.

Aktiviteter World Investor Week 2021

Digitalt seminarium i privatekonomi för lärare
Den 5 oktober anordnades ett digitalt seminarium i privatekonomi för hem- och konsumentkunskapslärare och andra lärare som undervisar i privatekonomi på grundskolan. Innehållet var anpassat för lärare och tanken är att kunskapen ska spridas vidare till eleverna. Seminariet samordnades av Finansinspektionen och är ett samarbete mellan myndigheter och företag inom Gilla din ekonomi.

Om bedrägerier och sparande på Facebook
Under veckan skrev nätverket Gilla Din Ekonomi egna inlägg med fokus på investeringsbedrägerier, sparande och investeringar. Läs inläggen på facebook.com/gilladinekonomi 

Artikel om investeringsbedrägerier
Den 7 oktober publicerade FI en artikel om investeringsbedrägerier på fi.se. Artikeln ger en bild om vad som är aktuellt just inom området bedrägerier, efter en genomgång av ärenden under årets tredje kvartal. Den innehåller även tips på vad man ska tänka på för att inte bli utsatt. Läs artikeln här!

Tips på filmer om risk och investeringsbedrägerier
Förra året släppte Finansinspektionen två kortfilmer. En om risk som kan användas i privatekonomisk utbildning. Risk är ett grundläggande begrepp inom privatekonomi och för att kunna göra medvetna val behöver konsumenten kunskap om vad risk är. Se filmen här!

Den andra filmen handlar om investeringsbedrägerier. Där det finns pengar finns bedragare. Låt dig inte luras. Tänk kritiskt och läs på. Låter det för bra för att vara sant, då är det nog så. Läs mer på fi.se/fejk. Se filmen här!

Här kan du läsa mer om World Investor Week!

Temaveckan anordnas på initiativ av IOSCO som är den internationella organisationen för värdepapperstillsyn. Organisationen samarbetar med över 100 tillsynsmyndigheter om gemensamma regler för en stabil och välfungerande värdepappersmarknad med ett starkt investerarskydd.

Kontaktperson

Medarbetarbild
Sofia Tyréus
Projektledare
Tel: 08-40898261