Till toppen

Hem / Utbildningar / Temaveckor / World Investor Week

World Investor Week

World Investor Week (WIW) är en veckolång global kampanj med syfte att öka medvetenheten om vikten av kunskap inom sparande och investeringar. Temaveckan anordnas på initiativ av IOSCO, den internationella organisationen för värdepapperstillsyn. Finansinspektionen samordnar Sveriges deltagande.

Den 4 oktober 2021 går temaveckan World Investor Week (WIW) av stapeln.

World Investor Week 2021

Digitalt seminarium i privatekonomi för lärare
Den som arbetar som hem- och konsumentkunskapslärare eller som undervisar i privatekonomi på grundskolan är välkommen att delta på ett digitalt seminarium i privatekonomi den 5 oktober. Innehållet är anpassat för lärare och tanken är att kunskapen ska spridas vidare till eleverna. Seminariet samordnas av Finansinspektionen och är ett samarbete mellan myndigheter och företag inom Gilla din ekonomi. Läs mer och anmäl dig här!

Om bedrägerier och sparande på Facebook
Under veckan skriver nätverket Gilla Din Ekonomi egna inlägg med fokus på investeringsbedrägerier, sparande och investeringar. Följ inläggen på facebook.com/gilladinekonomi 

Tips på filmer om risk och investeringsbedrägerier
Förra året släppte Finansinspektionen två kortfilmer. En om risk som kan användas i privatekonomisk utbildning. Risk är ett grundläggande begrepp inom privatekonomi och för att kunna göra medvetna val behöver konsumenten kunskap om vad risk är. Se filmen här!

Den andra filmen handlar om investeringsbedrägerier. Där det finns pengar finns bedragare. Låt dig inte luras. Tänk kritiskt och läs på. Låter det för bra för att vara sant, då är det nog så. Läs mer på fi.se/fejk. Se filmen här!

Här kan du läsa mer om World Investor Week!

Temaveckan anordnas på initiativ av IOSCO som är den internationella organisationen för värdepapperstillsyn. Organisationen samarbetar med över 100 tillsynsmyndigheter om gemensamma regler för en stabil och välfungerande värdepappersmarknad med ett starkt investerarskydd.

Kontaktperson

Medarbetarbild
Niklas Uppenberg
Projektledare
Tel: 08-40898298