Det här händer under Money Week 2022

Double exposure of graph and rows of with Kid stacking sterling pound coin and pennies nickels, Learning financial responsibility and saving future or Business development, success and growth

I dag startar Money Week 2022 – en temavecka om privatekonomi för barn och unga. Under veckan håller företag, organisationer och myndigheter olika aktiviteter och event för att sprida kunskap i privatekonomi. Här listas aktiviteter som sker under veckan i Sverige.

Aktiviteter 2022

Svinnrik: Kampanjen har som syfte att genom olika initiativ främja ungas finansiella kunskaper och förmåga, genom att utgå från matsvinn och kunskap om varför det är viktigt att inte slänga mat. Svinnrik består av material i form av uppgifter, utmaningar och korta föreläsningsfilmer med koppling till matsvinn och privatekonomi som kan användas av hem- och konsumentkunskapslärare i undervisningen på högstadiet. Bakom initiativet står Finansinspektionen och Livsmedelsverket. Läs mer om initiativet och ta del av materialet här!

Föreläsningar skolor: Flera aktörer som till exempel Ung privatekonomi, Ung ekonomi (Swedbank & Sparbankerna) och Ekonomipejl (Nordea) anordnar gratis föreläsningar i privatekonomi för skolor runt om i landet.

European Money Week – Money quiz: Tävling som anordnas i hela Europa för ungdomar 13-15 år. Syftet är att öka ungas kunskaper i privatekonomi. Alla högstadieklasser är välkomna att vara med och tävla!

Webbinarium om aktier och fonder: Digital föreläsning om fonder och aktier riktad till unga i dag måndag 21 mars klockan 17.30. Webbinariet anordnas av Swedbank. Läs mer och anmäl dig här!

Digitalt seminarium – Hur uppnås ett jämställt sparande?: Seminarium anordnat av Svensk Värdepappersmarknad med presentationer och panelsamtal om hur sparandet skiljer sig åt mellan könen, vad skillnaden beror på, och vad som kan göras för att uppnå ett mer jämställt sparande. Seminariet hålls torsdag den 24 mars klockan 10.00. Läs mer och anmäl dig här!

Poddavsnitt om bank- och försäkringsfrågor: Vill du ha mer kunskap för att prata bank och försäkring med barn och unga? Lyssna då på Konsumenternas Bank- och finansbyrå och Försäkringsbyrås nya poddavsnitt “Avsnitt 18 – Bank och Försäkring för barn och unga”. I poddavsnittet medverkar Fredrik Pettersson, jurist på Bank- och finansbyrån, och Gabriella Hallberg och Jenny Sparring, jurister på Försäkringsbyrån. Lyssna antingen via Bank- och finanspodden eller via Försäkringspodden!

Läs mer om årets aktiviteter på vår sida om Money Week!