Till toppen

Hem / Nyheter

Nyheter

Den 15 september 2021 kl. 10:00

Gilla din ekonomi har ny vikarierande projektledare

Niklas Uppenberg kommer att vikariera som utbildningsprojektledare för Gilla din ekonomis kurser fram till juni 2022. Han kommer bland annat att driva våra utbildningsinsatser ”Trygga din ekonomiska framtid” och ”Tryggare ekonomi på äldre dar”.

Niklas kommer senast från Stiftelsen Allbright där han bland annat utbildat och coachat företagsledare och bolagsstyrelser inom jämställdhets- och inkluderingsfrågor. Niklas har även flerårig erfarenhet av att själv föreläsa och att coacha andra utbildare inom finansiell folkbildning genom organisationer såsom Ung Privatekonomi, Unga Aktiesparare och Aktiespararnas Riksförbund.

Niklas Uppenberg

Jag vill att fler människor ska koppla en positiv känsla till ämnet privatekonomi och genom kunskap och nya insikter bygga upp ett finansiellt självförtroende. Att nu få möjlighet att arbeta med detta på Finansinspektionen och genom nätverket Gilla din ekonomi är verkligen en dröm för mig då det erbjuder en fantastisk möjlighet att nå ut till en bred målgrupp av människor i diverse olika sammanhang, säger Niklas.

Välkommen Niklas!

Mejl: niklas.uppenberg@fi.se
Telefon: 08-40898298


Den 18 augusti 2021 kl. 13:20

Uppdaterat utbildningsmaterial för hösten 2021

Nu finns det uppdaterat utbildningsmaterial för hösten 2021 för dig som gått någon av våra utbildningar “Trygga din ekonomiska framtid” eller “Tryggare ekonomi på äldre dar”.

Besök din utbildningssida för att ladda ner presentationer som du kan använda när du ska sprida kunskapen vidare, till exempel via en informationsträff eller studiecirkel. Materialet får användas av dig som gått någon av Gilla din ekonomis utbildningar.

Behöver du som vidareinformatör fräscha upp dina kunskaper? Eller är du som privatperson intresserad på att lära dig mer om privatekonomins olika delar? Gå gärna vår digitala e-utbildning om privatekonomi. Utbildningen är öppen för alla och tar cirka en timme. Här får du baskunskaper inom en rad ekonomiska områden. Utbildningen är uppdelad i fyra delar: Budget, betala & försäkra, Spara & låna, Pension och Familjejuridik.

Missa inte heller våra fem broschyrer som tar upp olika privatekonomiska områden. Broschyrerna kan kostnadsfritt beställas av alla vidareinformatörer oberoende av vilken utbildning du gått.

Presentationer – Trygga din ekonomiska framtid

Presentationer – Tryggare ekonomi på äldre dar

Tryckta broschyrer kan beställas här!Den 23 juli 2021 kl. 09:43

Från den 24 juli har Gilla din ekonomi sommarstängt

Från den 24 juli har kansliet sommarstängt. Mejlar du oss på finanskunskap@fi.se svarar vi dig från den 16 augusti.

Brådskande ärende? Ring Finansinspektionens växel på 08-408 980 00. Beställningar av broschyrer under juli har 3-4 veckors leveranstid.

Här kommer några sommartips från oss – kolla in fliken “Privatekonomi“, där hittar du gratis och oberoende information som är en del av Gilla din ekonomis utbildningsmaterial:

– Gå vår digitala snabbkurs i privatekonomi ”Trygga din ekonomi”.
– Lyssna gärna på vår podd ”Privatekonomi med Finansinspektionen”.
– Läs våra broschyrer om privatekonomi som pdf. Du som gått någon av våra utbildningar kan kostnadsfritt beställa tryckta broschyrer här.

Glad sommar!
önskar Gilla din ekonomis kansli & programråd


Den 23 juni 2021 kl. 09:44

Vikariat: Utbildningsprojektledare på FI

Finansinspektionen (FI) söker projektledare inom privatekonomi. Som projektledare på FI:s konsumentavdelning arbetar du med privatekonomisk utbildning och medverkar i flera av Gilla din ekonomis utbildningsinsatser och kurser.

Läs mer och ansök på fi.se (lediga jobb) eller via direktlänk: https://www.fi.se/sv/om-fi/lediga-jobb/lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=1464&rmlang=SE

Tjänsten är ett vikariat på cirka 8 månader. Sista ansökningsdag är 9 augusti 2021.


Den 7 juni 2021 kl. 10:49

Digitalt seminarium i privatekonomi för HKK-lärare

Vi hälsar dig som undervisar i privatekonomi på grundskolan varmt välkommen till ett digitalt seminarium i privatekonomi i höst. Seminariet är gratis och innehåller bara fakta, ingen försäljning. OBS! Seminariet för MVC/BVC personal är inställt.

Seminarium för grundskolelärare – 5 oktober 2021 kl. 16.00 – 18.00

Du som arbetar som hem- och konsumentkunskapslärare eller som undervisar i privatekonomi på grundskolan är välkommen att delta på detta seminarium. Innehållet är anpassat för dig som lärare för att du ska sprida kunskaperna vidare till dina elever.

Seminariet samordnas av Finansinspektionen och är ett samarbete mellan myndigheter och företag inom Gilla din ekonomi. På seminariet föreläser Finansinspektionen, Kronofogden, Konsumenternas Bank- och finansbyrå, Fondbolagens förening och Min Pension.

Anmäl dig här!

Hjälp gärna oss att sprida inbjudan till seminariet – stort tack!

INSTÄLLT Seminarium för MVC/BVC-personal – 6 oktober 2021 kl. 13.00 – 15.00

Seminariet i privatekonomi för MVC/BVC personal är inställt på grund av för lågt deltagarantal.


Nyhetsarkiv

1 2 19 20