MONEY WEEK 2017

OM VIKTEN AV KUNSKAPER I EKONOMI FÖR BARN OCH UNGA

Money Week är en temavecka då utbildning i privatekonomi för barn och unga uppmärksammas. Under Money Week genomförs aktiviteter av ett flertal av de företag, myndigheter och organisationer som arbetar inom området.

Under 2017 års temavecka fick totalt 5 577 unga i Sverige ökade kunskaper i privatekonomi genom olika insatser. Över 50 000 unga indirekt via bland annat sociala medier.

AKTIVITETER UNDER MONEY WEEK 2017

mwc_rund_orangeMoney Week Challenge – tävling för gymnasiet
Gymnasieskolor och elever från hela landet har möjlighet att delta i tävlingen Money Week Challenge. Läs mer om tävlingen ->
Bankföreningens forum för branschen
Svenska Bankföreningen anordnade ett forum för personer som arbetar med utbildning i privatekonomi för barn och unga. Läs mer ->
Chatt med privatekonomer:
Under veckan fanns möjlighet att chatta med privatekonomer via Dina Pengar. Läs mer ->
Föreläsningar för unga:
Ung EkonomiUng PrivatekonomiEkonomipejl besökte gymnasieskolor och pratade privatekonomi
Stadsbiblioteket Halmstad:
I Halmstad fick barn möjlighet att göra sin egen sparbössa.
Unga vuxna:
Ekonomismart besökte kommuner och pratade privatekonomi med unga vuxna.
Podd om sparade:
Unga Aktiesparare sände podden Prata Pengar under veckan riktat till unga.

Money Week i Sverige är en nationell sammanslagning av Global Money Week och European Money Week. Båda eventen genomförs samtidigt och därför samverkar man i Sverige under det gemensamma namnet Money Week.

Global Money Week är en global årlig temavecka som syftar till att sätta fokus på vikten av ökade kunskaper i privatekonomi för barn och unga. Initiativet samordnas av Child & Youth Finance International (CYFI). Nästa års Global Money Week infaller den 12-18 mars 2018.

European Money Week har samma syfte som Global Money Week och är ett gemensamt initiativ av Europeiska Bankföreningen. Aktiviteter för barn och unga genomförs i flera EU-länder.