Money Week

OM VIKTEN AV KUNSKAPER I EKONOMI FÖR BARN OCH UNGA

Money Week infaller den 12-18 mars 2018. Det är en temavecka då utbildning i privatekonomi för barn och unga uppmärksammas. Under Money Week genomförs aktiviteter av ett flertal av de företag, myndigheter och organisationer som arbetar inom området.

Årets global tema är Money Matters MatterTipsa oss gärna om fler aktiviteter!

Aktiviteter under Money Week 2018

Barn – Högläsning i Halmstad
Högläsning på Halmstad bibliotek för barn om pengar tillsammans med Halmstad kommun. Onsdag den 14 mars. Läs mer ->

Mellanstadiet – Pengalabbet
Pengalabbet är ett spel om budget för barn. Spelet är gratis och finns som app. Det fysiska spelet finns att besöka under Money Week på Motala Bibliotek kl. 8-17 varje dag.

Högstadiet – Money Quiz (tävling)
Money Quiz är en tävling för unga mellan 13 och 15 år för att förbättra kunskaperna i privatekonomi, matematik, cybersäkerhet och samhällskunskap. Alla högstadieklasser är välkomna att delta i tävlingen som anordnas av Svenska Bankföreningen.

Högstadiet – Föreläsningar
Ung Ekonomi och Ekonomipejl besöker högstadieklasser och pratar privatekonomi.

Gymnasiet – Skuldkollen (tävling)
En digital tävling om pengar och skulder av Kronofogden. Tävlingen startar 15 mars och pågår till 31 maj. Alla gymnasieklasser är välkomna att delta. Läs mer ->

Gymnasiet – Föreläsningar
Ung Ekonomi, Ung Privatekonomi och Ekonomipejl föreläser om privatekonomi på gymnasieskolor i hela landet.

Tävling- Vinn inspirationsfrukost på Nasdaq
Nasdaq har tillsammans med Daniel Redgert och Margaux Dietz lanserat en Instagramtävling om drömmar och sparande, tävlingsbidragen taggas med #NasdaqDreams och #moneyweek. Lyssna på instruktionerna i deras pod, avsnitt #10 Vi ses på Times Square, 54 minuter in i programmet.

Unga vuxna
Östersund:
Gratis fördjupningskurs om aktier för dig under 29 år med UA-akademin den 17 mars. Anmälan ->
Stockholm: Gratis grundkurs om sparande för dig under 29 år med UA-akademin den 17 mars. Anmälan ->
Norrtälje: Gratis kvällsföreläsning om privatekonomi och cybersäkerhet  för dig mellan 16-29 år och föräldrar med Roslagens Sparbank den 13 mars. Anmälan ->
Podd: 
Unga Aktiesparare släpper ett specialavsnitt av Aktiekompisar under Money Week.
Stängda föreläsningar: Ekonomismart  pratar hållbar ekonomi i Kiruna med unga vuxna och personer som möter unga i sin yrkesroll.

Chatta med en privatekonom
Privatekonomer kommer att chatta på Expressen/Dina Pengar varje dag under veckan kl 10.00 och kl 14.00.

Föräldrar – seminarium om barn och pengar
Om barn och ungas ekonomi på Storvreta Bibliotek i Uppsala tisdag 13 mars kl. 18:00.  Budget- och skuldrådgivare och Konsumentvägledare från Uppsala kommun pratar sparande och prioriteringar. Läs mer ->

Föräldrar – stängt event
På Swedbank cup på söndag 18 mars med Frölunda Hockey  pratar Swedbank privatekonomi med 10-åringar och deras föräldrar.


Under Money Week 2017 fick 5 577 unga ökade kunskaper i privatekonomi.  Läs mer ->

Money Week i Sverige är en nationell sammanslagning av Global Money Week och European Money Week. Båda eventen genomförs samtidigt och därför samverkar man i Sverige under det gemensamma namnet Money Week.

Global Money Week är en global årlig temavecka som syftar till att sätta fokus på vikten av ökade kunskaper i privatekonomi för barn och unga. Initiativet samordnas av Child & Youth Finance International (CYFI) och samordnas av Finansinspektionen i Sverige.

European Money Week har samma syfte som Global Money Week och är ett gemensamt initiativ av Europeiska Bankföreningen. Aktiviteter för barn och unga genomförs i flera EU-länder.